Милиброд со чоколадо и џем
Состојки
- 500 гр брашно
- 1/2 квасец
- 1 јајце
- 100 гр шеќер
- 1 ванилин шеќер
- 50 мл масло
- 250 мл млеко
- 50 гр путер
- 100 гр чоколадо
- 3 лажици џем
- 1 жолчка за премачкување
Подготовка
Подготовка
Во длабок сад замесете тесто од наведените состојки и оставете го да стасува 40 минути.
Потоа, во тестото додадете сецкано чоколадо, размесете го и оставете повторно да стасува 30 минути.
Расукајте кора, премачкајте со џем и замотајте како ролат.
Стевете го во намрсена тава за печење и оставете го да стасува уште 20 минути.
На крај, премачкајте со жолчка и печите на 180 степени околу 30 минути.
Добар апетит
Забелешка
Одберете џем по ваша желба, јас ставив џем од смокви