Испечати

Милиброд со чоколадо и џем

Милиброд со чоколадо и џем

Состојки

  • 500 гр брашно
  • 1/2 квасец
  • 1 јајце
  • 100 гр шеќер
  • 1 ванилин шеќер
  • 50 мл масло
  • 250 мл млеко
  • 50 гр путер
  • 100 гр чоколадо
  • 3 лажици џем
  • 1 жолчка за премачкување

Подготовка

Подготовка

Во длабок сад замесете тесто од наведените состојки и оставете го да стасува 40 минути.

Потоа, во тестото додадете сецкано чоколадо, размесете го и оставете повторно да стасува 30 минути.

Расукајте кора, премачкајте со џем и замотајте како ролат.

Стевете го во намрсена тава за печење и оставете го да стасува уште 20 минути.

На крај, премачкајте со жолчка и печите на 180 степени околу 30 минути.

Добар апетит

Забелешка
Одберете џем по ваша желба, јас ставив џем од смокви