Испечати

Пица макарони во микробранова

Пица макарони во микробранова

Состојки

  • по потреба ситни макарони
  • по потреба кечап
  • по потреба кашкавал
  • по потреба сувомеснат производ (овде салама)
  • сол и оригано

Подготовка

Еден брз и лесен начин за едно мало задоволство на децата, но и на повозрасните исто така.

Се варат макароните.
Кашкавалот и саламата се рендаат во засебни садови.
Садовите се намастуваат со масло по ѕидовите.

Се става ред макарони, ред салама, ред кашкавал, па кечап и оригано. Се повторува со тоа што се завршува со макарони и врз нив рендан кашкавал.

Препорака - не се штедете на кашкавалот.

Се печи во микробранова 10 минути, проверка па ако треба уште 5. Тоа зависи од силата на микробановата и од длабината и ширината на садовите кои ќе се користат.