Испечати

Варен ориз со мисиркино месо и карфиол

Варен ориз со мисиркино месо и карфиол

Состојки

  • 250 гр мисиркино месо
  • 200 гр карфиол
  • 125 гр ориз
  • вода по потреба
  • мешан сув зачин по потреба
  • 1/2 кафена лажица чили во прав
  • 3 лажици маслиново масло
  • црн бибер по потреба

Подготовка

Едноставно, превкусно...

Подготовка

Во сад на оган ставете го оризот со водата и зачините да се вари, а во друг сад на оган ставете ги да се варат мисиркиното месо и карфиолот (исечени на парченца).

Откако ќе се сварат соединете ги, додадете маслиново масло, црн бибер, чили во прав и промешајте.

Добар апетит