Испечати

Варен ориз со пилешко, тиквичка и шампињони

Варен ориз со пилешко, тиквичка и шампињони

Состојки

  • 200 гр ориз
  • вода по потреба
  • 150 гр шампињони
  • 150 гр пилешки стек
  • 1 тиквичка
  • маслиново масло по потреба
  • зачини по потреба

Подготовка

Подготовка

Во сад со вода ставете го оризот да се вари на тивок оган.

Во друг сад со вода ставете го стекот исечен на мали парчиња и сецканата тиквичка да се варат. Овде додадете зачини по желба.

Во тавче со масло, ставете ги шампињоните и пржите околу 7 мин.

На крај, соединете ги оризот, стекот со тиквичката и шампињоните. Додадете малку маслиново масло и зачини по желба.

Добар апетит