Јунешко месо со компир и шампињони
Состојки
- 500 гр јунешко месо
- 1 главица кромид
- 250 гр шампињони
- 500 гр млади компири
- 1 коцка за супа
- сол по потреба
- масло по потреба
- 500 + 200 мл вода
Подготовка
Подготовка
Во длабока тава со загреано масло ставете го исецканиот кромид да се пропржи, па додадете ги сецканите печурки и месото на помали парчиња. Пржите околу 10 мин
Потоа, додадете вода и една коцка за супа и оставете да динста 1 час. Потоа додадете ги и компирите исечени на помали парчиња, додадете уште малку вода (околу 1 чаша) оставете пак да динста околу 40 мин.
Доколку мислите дека има потреба, додадете плус зачин по желба и сол.
Добар апетит