Испечати

Бомбици со путер од кикирики и овесни снегулки

Бомбици со путер од кикирики и овесни снегулки

Состојки

  • Состојки
  • 2 лажици мед
  • 4 лажици путер од кикирики
  • 50 гр стопена чоколада за готвење
  • 8 лажици овесни снегулки
  • 3 лажици сечени лешници
  • За валкање на бомбиците
  • 50 гр чоколада за готвење
  • 1 лажица зејтин
  • 3 лажици сечени лешници

Подготовка

Најпрво ја топеме чоколадата на пареа. Во еден сад ставаме мед, путер од кикирики, овесните снегулки, сечените лешници и полеваме со чоколадата. Мешаме се заедно и правиме бомбици. Ги ставаме на кратко во фрижидер, а за тоа врема ја топиме чоколадата со 1 лажица зејтин. Малку да олади и ги валкаме бомбиците во чоколадата, а одозгора ставаме сечени лешници. Потребно е барем кратко да се држат во фрижидер и потоа можат да се служат. Отидоа за едно служење.