Испечати

Плескавици со наут, биено сирење и тиквичка

Плескавици со наут, биено сирење и тиквичка

Состојки

  • 200 гр наут од конзерва
  • 100 гр биено сирење
  • 1/2 тиквичка
  • 3 јајца
  • 2 лажици брашно
  • 1/2 кафена лажица лук во прав
  • 1/2 кафена лажица црн пипер
  • сол по потреба
  • мешан сув зачин по потреба

Подготовка

Подготовка

Наутот изблендирајте го и ставете го во подлабок сад.
- Во истиот сад изрендајте ги биеното сирење и тиквичката. Додадете ги јајцата, брашното, лукот и останатите зачини и промешајте убаво, да добиете еднолична смеса.

- Од оваа смеса формирајте плескавици и пржете ги од двете страни, во тавче со малку масло.

Добар апетит