Испечати

Печени компири на лерински начин

Печени компири на лерински начин

Состојки

  • 3 компири
  • 1 главица кромид
  • 1 морков
  • 1 мала лута пиперка
  • 30 мл масло
  • 1 лажица црвен пипер
  • 100 мл доматна салца
  • 50 мл вода
  • мешан сув зачин по потреба
  • нане по потреба
  • оригано по потреба
  • сол по потреба

Подготовка

Подготовка

Во тавче на тивок оган ставете го маслото, сецканиот кромид, сецканиот морков и сецканата лута пиперка. Пржите додека да заруменат. Потоа, додадете една лажица црвен пипер и промешајте.

Додадете ги сецканите компири, салцата и водата и само промешајте убаво на тивок оган и одма префрлете ги во тава за печење. Одозгора ставете ги зачините.

Печите на 200 степени околу 20 мин.

Добар апетит.