Испечати

Лимонада од 4 овошја

Лимонада од 4 овошја

Состојки

  • 2 портокали
  • 1 лимон
  • 1 круша
  • 1 праска
  • 1л вода, флаширана
  • коцки мраз по желба
  • ливчиња жалфија
  • 1лажица мед

Подготовка

Во бокал налеваме вода, додаваме мед, ливчиња жалфија.
Лимонот и портокалите ги цедиме и нив течноста ја додаваме во бокалот.
Во чашата на нутрибулет ги соединуваме праската и крушата.
и нив ги додаваме во бокалот.
Оставме лимонадата со овошки да одстои во фрижидер 1 час.па ставаме коцки мраз и послужуваме.