Солен кекс со праз, магдонос и морков
Состојки
- 3 јајца
- 1 филџан масло (не сосем полн до врв)
- 1 филџан јогурт
- 1/2 лажичка сол
- малку оригано
- 1 филџан праз (ситно сечкан)
- 2 раце магдонос (сечкан)
- 1 морков (ситно изрендан)
- 1 пециво
- 6 лажици брашно
- по потреба сусам
Подготовка
1. Рерната ја пуштаме на 200 степени.
2. Во сад ги ставаме јајцата, маслото, јогуртот, солта, ориганото, матиме со жица.
3. Го додаваме празот, магдоносот и морковот, мешаме.
4. Го ставаме брашното кое сме го просејале заедно со пецивото, мешаме со лажица.
5. Смесата ја тураме во намрсено и набрашнето тавче бр.26.
6. Посолуваме сусам одозгора, печеме 25 минути.