Испечати

Gelo di anguria- Пудинг од лубеница

Gelo di anguria- Пудинг од лубеница

Состојки

  • 500 гр лубеница
  • 50 гр густин
  • 60 гр шеќер
  • 1 ванилин шеќер
  • прстофат цимет
  • прстофат сол

Подготовка

Ова е рецепт за италијански десерт со лубеница впрочем нешто како пудинг од лубеница....Се подготвува многу брзо...

Подготовка
1. Потребна ни е слатка и зрела лубеница од која најпрво ги отстрануваме семките.
2. Ја блендираме и дел од сокот го разматуваме со густин, а останатиот дел го ставаме заедно со шеќерите во тенџере.
3. Го загреваме сокот до вриење, па го ставаме густинот.
4. Мешаме додека да згусне.
5. Зачинуваме со малку цимет и смесата ја распоредуваме во чаши.

Забелешка
Можете да го распоредите и во силиконски калапи или калапи за пудинг, па кога ќе се стегне само да го превртите десертот.
Најдобро е да се сервира со рендано чоколадо.