Испечати

Кростата со џем од јагоди

Кростата со џем од јагоди

Состојки

  • 100гр. путер
  • 120гр, шеќер
  • 1 јајце
  • 1 филџан брашно(125гр.)
  • 1лажичка прашок за пециво
  • 1 филџан џем од јагоди

Подготовка

Подготовка
Во сад за месење ставете го омекнатиот путер,јаце,шеќер и праша за пециво. Промешајте со влушка и замесите тесто.Од тестото оделете мал дел за формите одозгора.Од преостанатото тесто расукајте кора со големина 24с.Кората ставете ја во тавчето за кростата и направете ивица.Со вилушка направете дупчиња и премачкајте со дебел слој на џем.Врз џемот ставете ги формите од тесто.
Кростатата печете ја на 180С околу 25 мин.Наросете шеќер во прав.
На здравје!!!