Испечати

Смути со три овошја

Смути со три овошја

Состојки

  • 1 рака јагоди
  • 1 рака цреши
  • 1 рака, боболки( црници, бели)
  • 100-150мл вода
  • мед по желба

Подготовка

Сезонско овошје, идеално да се искористи за утрински појадок.
Во чашата на нутрибулет ги ставаме измиените боболки, јагоди, обезкостените цреши.
Соединуваме.
По желба додаваме вода и секако ако сакаме поблаго, додаваме мед
Сервираме во чаша и консумираме