Монте десерт во чаша
Состојки
- Ванилин фил
- 1 л. млеко
- 2 пудинзи од ванила
- 6 лажици шеќер
- 2 ванили
- 150 гр. путер
- 100 гр. бело чоколадо
- Чоколаден фил-ганаш
- 250 мл. слатка павлака
- 300 мл. чоколадо за готвење
- Уште ќе ни треба
- 10-18 какао бисквити
Подготовка
Превкусниот популарен десерт....
Пудингот се вари стандардно, во жешко се додава чоколадото и путерот. Се меша енергично да се стопи.
Павлаката се загрева и се излева врз искршеното чоколадо. Се’ убаво се меша додека се добие хомогена смеса.
На дното од чашите се става по 1 или 2 ситно кршени бисквити, па ванилин фил, пак бисквити, па ванилин фил и најгоре се полева ганаш.Филовите се излеваат топли во чашата.
Се ладат на собна температура., па во фрижидер.
Јас наполнив 9 чаши, тоа зависи од големината на чашите, моите беа помали.
На здравје!