Испечати

Монте десерт во чаша

Монте десерт во чаша

Состојки

  • Ванилин фил
  • 1 л. млеко
  • 2 пудинзи од ванила
  • 6 лажици шеќер
  • 2 ванили
  • 150 гр. путер
  • 100 гр. бело чоколадо
  • Чоколаден фил-ганаш
  • 250 мл. слатка павлака
  • 300 мл. чоколадо за готвење
  • Уште ќе ни треба
  • 10-18 какао бисквити

Подготовка

Превкусниот популарен десерт....

Пудингот се вари стандардно, во жешко се додава чоколадото и путерот. Се меша енергично да се стопи.

Павлаката се загрева и се излева врз искршеното чоколадо. Се’ убаво се меша додека се добие хомогена смеса.

На дното од чашите се става по 1 или 2 ситно кршени бисквити, па ванилин фил, пак бисквити, па ванилин фил и најгоре се полева ганаш.Филовите се излеваат топли во чашата.

Се ладат на собна температура., па во фрижидер.
Јас наполнив 9 чаши, тоа зависи од големината на чашите, моите беа помали.

На здравје!