Испечати

Нирвана - десерт во чаша

Нирвана - десерт во чаша

Состојки

  • 1 пакетче прашок за пудинг од ванила
  • 0,5 литри вода
  • 1 конзерва кондензирано млеко
  • 1 шолја шлаг или изматена слатка павлака
  • по потреба орео колачиња
  • 1-2 банани

Подготовка

Десертчево е вистинска нирвана, баш врвно уживање.

Измешајте го кондензираното млеко со водата и во него растворете го прашокот за пудинг.

Варете го до згуснување со постојано мешање (околу 5 минути).

Покријте го со стреч фолија и оставете го да олади.

Оладениот крем измешајте го со шлагот.

Полнете 1/3 од чашите, претходно исплакнати, па ставете дробени орео колачиња и парчиња банана. Потоа наполнете уште толку и повторете ја постапката.

Најгоре ставете шлаг и украсете со колачињата и бананите.

Оставете во фрижидер пред да послужите.