Испечати

Чизкејк со наполитанки и чоколадна карамела (без печење)

Чизкејк со наполитанки и чоколадна карамела (без печење)

Состојки

  • За подлога
  • 300гр бисквити винчини
  • 100 гр маргарин
  • 50 мл млеко
  • 2 лажици чоколаден прелив винчини
  • За фил
  • 300гр несолена урда
  • 150 гр слатка павлака
  • 100 гр наполитанки винчини
  • 1 ванила
  • 1 желатин
  • 100 гр шеќер во прав
  • За прелив
  • За украсување

Подготовка

За подлогата бисквитите измелете ги, додајте стопен маргарин, млеко и чоколаден прелив и се' измешајте. Подлогата ставете во форма за торта и оставете во фрижидер.
За фил
Желатинот растворете го во 50 мл вода.
Урдата, шеќерот, ванилата и павлаката заедно измешајте ги. Во урдата додајте го желатинот.
Врз подлогата наредете наполитанки, врз нив истурете го филот.
Ставете во фрижидер да се стегне.
Готовиот чизкејк прелијте го со чоколадна карамела.
Украсете со павлака и малини.
Добар апетит!