Домашно чоколадо со гоџи бери и фстаци (посно)
Состојки
- 2-3 големи лажици мед
- 60 мл кокосово масло
- 30 гр органско какао во прав
- по потреба Гоџи бери од Натура
- 50 гр ф`стаци
Подготовка
Во сад на тивок оган ставете ги медот, маслото и какаото и мешајте додека не се соединат состојките. (Внимавајте да не зовриете, доволно колку да се стопи кокосовото масло и медот)
Во смесата додајте гоџи бери и фстаци.
Во калап за мафини наместете хартиени корпи и наполнете.
Одозгора наросете по неколку од состојките. Ставете во фрижидер да се формира убаво домашно здраво чоколадо.
Доколку сакате веган, медот заменете го со јаворов сируп.