Испечати

ACE - свеж сок

 ACE  - свеж сок

Состојки

  • 2 мандарини
  • 3 портокал
  • 2 моркова
  • 1мало парче ѓумбир
  • 150мл вода
  • 1/2 парче лимета

Подготовка

Како обожавателна домашно подготвени сокови,секогаш трагам по нови идеи. Денешниов е убав и здрав сок.
Овошјето го лупиме.И морковите и ѓумбирот ги лупиме, за подоцна да нема кончиња во сокот.
Ги ставаме во блендер,па додаваме вода и блендираме.
Кој сака густ може така да го конзумира,а кој не сака,можете да го процедите.
Кај мене децата сакаат цедено, па јас дополнително за нив спремам така.
Кога е добро сомелено овошјето додадете ги коцките мрази уште еднаш уклучете блендерот или нутрибулетот.
Капките масло додајте си ги во чашата дирекно пред пиење.
На здравје да ви е.