Пилешки гради со колбаси во сос од печурки
Состојки
- 500 гр пилешки гради
- 250 гр тенки колбаси
- 2 крем супи од печурки
- 600 мл вода
- сол и бибер по вкус
- 150 гр рендан кашкавал
- 3-4 лажици свинска маст или масло за пржење
Подготовка
Крем супа во јадење ретко користам, ама дојде еден гурман, другар на синот и тој на сличен начин подготви макарони со крем супа од печурки. Бидејќи сите го бендисавме јадењето, јас решив да го употребам неговиов начин за подготовка на месо.
Подготовка
1. Пилешкиот стек го сечкаме на мали парчиња залчиња.
2.Го ставаме да се упржи па го зачинуваме. Ги додаваме пржените колбаси кои сме ги исекле на кругчиња
3.Супата во прав ја раствораме во 600 мл вода.
4. Ја додаваме кон прженото месо. Мешаме додека да се згусне сосот. На крајот кога е сеуште топло, рендаме кашкавал.
Сервираме..