Испечати

Зимско смути

Зимско смути

Состојки

  • 1 лимон
  • 1 портокал
  • 1 киви
  • 1 круг ананас
  • 100-150 мл флаширана вода
  • ѓумбир во прав по желба

Подготовка

Прекрасен почеток на денот, со полна чаша витамини.
Прво лимонот, портокалот, кивата и ананасот ги лупиме.
Ги сецкаме на мали парчиња.
Во чашата на нутрибулет ставме 50 мл вода, исчистеното овошје и соединуваме.
Добиеното смути го распоредуваме во 2-3 чаши.
Налеваме вода по потреба.
Послужуваме.