Слатко-кисела салата со марула, јајца,ананас и портокали
Состојки
- 3 листа свежа марула
- 1/2 портокал, сецкан на резанки
- 1 мало киви
- 1 круг ананас, сецкан на парчиња,
- 1 варено јајце
- 7-8 зрна фстаци
- прелив
- 1 лажица маслиново масло
- 1 лажица балсамико оцет
- сол и бибер по вкус
Подготовка
Во еден сад за сервирање ги нанесуваме ситно сецканите листови марула.
Врз нив поставуваме резанки портокал, парчиња киви, варено јајце и парчиња ананас.
Во мал сад соединуваме маслиново масло, балсамико оцет, сол и бибер.
По желба може да се додаде и ½ лажиче мед и малку рендан ѓумбир.
Ја прелеваме салата со дресингот.
Расфрламе зрна на фстаци.
Послужуваме.