Рум бомбици
Состојки
- 125 гр мелени ореви
- 125 гр мелени лешници
- 200 гр мелени плазма бисквити
- 100 гр чоколадо
- 70 гр путер
- 100 гр шеќер во прав
- 1 полна лажица нутела
- 2 лажици рум
- Декорација
- 50 гр чоколадо
- 35-40 зрна лешник
Подготовка
Чоколадото со путерот ги топиме на пареа.
Лешниците, оревите и бисквитите кои треба да се ситно мелени ги ставаме во сад и тука го додаваме шеќерот во прав.
Полеваме со рум и промешуваме.
Ја додаваме чоколадната смеса и нутела кремот и убаво месиме.
Формираме бомбици.
На секоја бомбица ставаме малку чоколадо и лепиме по еден лешник.