Испечати

Натура топки

Натура топки

Состојки

  • 2 јајца
  • 1 лажичка сол
  • 150мл масло
  • 100мл вода
  • 400 гр брашно
  • 50 гр квасец
  • 1 пакување Натура микс семиња

Подготовка

Се кршат јајцата се замесуваат со квасецот, маслото, водата, солта, брашното.
Се прави меко тесто и се ставаат разни семиња од Натура. Кога ќе стаса тестото се
прават топчиња и се печат на 250 степени, 20 минути....Вкусни и што повеќе стојат тие се
поубави и помеки.