Чоколадна торта со топчиња од урда и микс од сушено овошје

Состојки
- За топчиња
 - 500 гр урда
 - 100 гр кокос
 - 90 гр микс од сушено овошје
 - 100 гр шеќер
 - 1 ванила
 - 1 лажица густин
 - за пандишпан
 - 4 јајца
 - 2 лажици какао
 - 2 лажици брашно
 - 4 лажици шеќер
 - 1 пециво
 
Подготовка
Прво направете топчиња од урда.
 Урдаta згмечете ja со вилушка, додајте јајце, кокос, ше'ер, ванила, густин и промешајте.
 Во урдата додајте микс од сушено овошје измешајте.
 Со влажни раци направете топчиња и ставете ги во замрзнувач 2 часа.
 За пандишпан: Јајцата поделете ги на белки и жолчки.
 Белките изматете ги со шеќер. Жолчките изматете ги со ванилата.
 Во белките додајте ги жолчките и промешајте. Додајте брашно, какао и пециво
 промешајте.
 Во тава за печење наредете ги топчињата од урда и врз нив истурете го тестото.
 Ставете да се пече на 250 степени околу 25-30 минути.
 Готовата торта посипете ја со какао или украсете по желба.
 Забелеша
 Топчињата мора да бидат замрзнати, за кога ќе се печат да не се растекуваат.