Испечати

Портокал бомбици со сушен ананас и мусли (посно)

Состојки

  • 100 гр Натура мусли со 90% житни снегулки
  • 30 гр Натура сушен ананас
  • 200 гр суви смокви
  • 100-150 мл сок од цеден портокал
  • 10 урми без семка
  • кора од 1 портокал
  • 15-20 парченца Натура сушен ананас за во бомбиците
  • кокосови снегулки за валкање

Подготовка

Бомбици кои се лесни за правење, а вкусни и здрави за јадење...
Подготовка
1. На сувите смокви им ги острануваме дршките.
2. Портокалите ги цедиме и со сокот ги потопуваме урмите и смоквите, па ги оставаме
околу еден час да киснат.
3. Натура муслите ги мелеме во Нутрибулет. Додаваме рендана кора од портокал.
4. Омекнатите смокви и урми, заедно со сушениот ананас ги ставаме во чашка од
Нутрибулет, додаваме дел од сокот од портокал и ги мелеме.
5. Меленото суво овошје го соединуваме со мелените мусли.
6. Оставаме малку во фрижидер да упие смесата и се стегне, па формираме бомбици.
7. Во секоја бомбица ставаме парче сушен ананас