Испечати

Ликер смоква коктел

Ликер смоква коктел

Состојки

  • 6 парчињa смоква
  • 40 мл сок од вишна
  • 320 мл маракуја сок ( ставив газиран маракуја сок )
  • 40 мл коцки мраз
  • 20 мл темен рум ( 20мл ликер )
  • 20 мл вотка

Подготовка

Одлична комбинација на состојки
Смоквата измијте ја добро.
Ако е од зелените смокви излупете ја, аако е од темните и зрела,оставете ја лушпата.
Исечете ја на парчиња и редете во чашата,
Додајте го мразот.Во чаша за коктели или апаратче, додајте ги течните состојки па измешајте добро.
Полијте врз мразот.
Декорирајте со мента,нанеили кое било парче зеленило.
На здравје!