Испечати

Видео рецепт: Фит пица

Видео рецепт: Фит пица

Состојки

  • 50 гр. црвена леќа
  • 1 лажица зачини за пица
  • 1 лажица лук во прав
  • малку сол
  • 300 мл. вода
  • неколку лажици хумус
  • 1/2 авокадо
  • 2 листа блитва
  • сварен наут
  • јајце на око

Оваа пица нема брашно, ниту тесто како подлога. Користиме црвена леќа, за попротеинска варијанта.