Шарлота Винчини (без печење)
Состојки
- 2 џамбо чоколадни ролати Винчини
- 250 гр лешник наполитанки Винчини
- Чоколаден крем
- 250 гр црно чоколадо
- 200 мл слатка павлака
- Бел крем
- 250 гр бело чоколадо
- 200 мл слатка павлака
Подготовка
Тортава многу брзо се прави, единствено што треба да се почека да се здрви :)
Најпрво обложете го садот во кој ќе ја правите со најлонска фолија. Јас ја направив во не многу голема салатиера.
Ролатите исечете ги на парчиња отприлика 1,5 цм.
Наредете ги почнувајќи од дното па нагоре. Оставете дел од парчињата, ќе требаат за да се затвори тортата.
И за црниот и за белиот крем загрејте ја павлаката, ставете го чоколадото и промешајте убаво да се растопи.
Наполитанките поделете ги на два дела и половината ставете ги во црниот, а другата половина во белиот крем.
Во садот, врз парчињата ролат, ставете го црниот крем, оставете го во фрижидер малку да се стегне, па одозгора турете го белиот крем.
Одозгора наредете ги останатите парчиња од ролатот.
Ставете ја во фрижидер, убаво да се стегне па превртете ја на некој тањир и извадете ја фолијата. Уживајте!