Испечати

Солени полнети триаголници

Солени полнети триаголници

Состојки

  • 500 гр компир
  • 1 јајце
  • 70 гр Армониа брускети (спанаќ и сирење)
  • 1 лажичка сушен зачин, бибер по вкус
  • 100 гр рендан кашкавал
  • 50 гр путер
  • 70 гр сечкана, чадена сланина

Подготовка

Ова беше експеримент, ама на крајот испадна прекрасно, вкусно јадење, кое може да биде и самостојно, но и како прилог за некое друго... Вкусовите така убаво се споија, а Армониа брускетите со спанаќ и сирење совршено придонесоа вкусот да се потполни...

Компирите сварете ги во лушпа (кај мене беа поголеми) излупете ги, зачинете ги, додајте го путерот и изгмечете ги. Кога ќе се подоладат додајте го јајцето и сомелените брускети. Измесете ја смесата, ако е водлеста додајте уште од брускетите. Поделете ја на два дела. На намрсена фолија кружно исплескајте го едниот дел, ставете го одозгора ренданиот кашкавал и исечканата сланина, а одозгора другиот дел. Со намрсени раце малку притиснете одозгора, да се соедини со полнењето. Пресечете 8 триаголници. Пржете ги на малку масло се додека не заруменат од двете страни. Служете со сезонска салата.