Солени полнети триаголници
Состојки
- 500 гр компир
- 1 јајце
- 70 гр Армониа брускети (спанаќ и сирење)
- 1 лажичка сушен зачин, бибер по вкус
- 100 гр рендан кашкавал
- 50 гр путер
- 70 гр сечкана, чадена сланина
Подготовка
Ова беше експеримент, ама на крајот испадна прекрасно, вкусно јадење, кое може да биде и самостојно, но и како прилог за некое друго... Вкусовите така убаво се споија, а Армониа брускетите со спанаќ и сирење совршено придонесоа вкусот да се потполни...
Компирите сварете ги во лушпа (кај мене беа поголеми) излупете ги, зачинете ги, додајте го путерот и изгмечете ги. Кога ќе се подоладат додајте го јајцето и сомелените брускети. Измесете ја смесата, ако е водлеста додајте уште од брускетите. Поделете ја на два дела. На намрсена фолија кружно исплескајте го едниот дел, ставете го одозгора ренданиот кашкавал и исечканата сланина, а одозгора другиот дел. Со намрсени раце малку притиснете одозгора, да се соедини со полнењето. Пресечете 8 триаголници. Пржете ги на малку масло се додека не заруменат од двете страни. Служете со сезонска салата.