Лазањи со топено сирење
Состојки
- 1 пакување лазање
- 300гр мелено месо
- 1 пакување топено сирење
- 200гр кашкавал
- 250гр доматен сос
- 1 лажица мешан сув зачин и оригано
- Бешамел
- 20 гр путер
- 20 гр брашно
- 350мл млеко
- сол и бибер
Подготовка
Корите ги потопуваме во ладна вода и стојат се додека да го спремиме филот.
За филот потребно е да го запржиме меленото месо, во него додаваме сол, мешан сув зачин и оригано.
Го тргаме настрана и го приготвуваме башамел сос.
20гр маргарин се растопува, се додава 20 гр брашно, 350 гр млеко, сол и бибер да зоврие. Се трга на страна.
Во ватростален сад се редат ред кори, ред фил, ред башамел сос, ред топено сирење исецкано и ред рендан кашкавал. Се полива со доматен сос. Постапката се повторува се додека имаме кори и фил. Добар апетит!