Испечати

Кескул со нутела, мелени бисквити и лешници

Кескул со нутела, мелени бисквити и лешници

Состојки

  • Кескул
  • 500 мл. млеко
  • 40 гр. кокос
  • 60 гр. брашно
  • 80 гр. шеќер
  • 1 кесичка ванилин шеќер
  • Останато
  • неколку лажици мелени бисквити
  • неколку лажици нутела
  • малку лешници и кокос
  • 1 кесичка шлаг

Подготовка

Кескулот го подготвуваме на стандарден начин. Во тенџере ставете ги сите суви состојки, а потоа додадете го млекото и ставете на оган да се вари до згуснување. Оставете малку да олади, сепак да е течно и да може да се истура. Одберете декоративни чаши.
На дното истурете малку мелени бисквити, над нив нутела и врз нутелата од кескул кремот, потоа повторно слој мелени бисквити, па слој нутела и повторно од кескул кремот, најгоре ставете лажица изматен шлаг. А врз шлагот потпечени искршени лешници и потпечен кокос.