Испечати

Овошен десерт

Овошен десерт

Состојки

  • 3 јаболка
  • 3 круши
  • 2 банани
  • 3 праски од компот ( може и свежи)
  • 6 мандарини
  • 300 г замрзнати цреши ( може и свежи)
  • 350 гр овошен јогурт од јагода

Подготовка

1. Излупените јаболка и круши, мандарините и праските ситно ги сецкаме . Бананите ги сецкаме на кругови. Од одмрзнатите цреши ги вадиме семките.
2. Сето приготвено овошје го мешаме заедно со јогуртот.

Овошниот десерт треба да се послужува изладен.
По желба може да се додаде во десертот киви и грозје.