Испечати

Свински дроб во марамица

Свински дроб во марамица

Состојки

  • 1 кг свинскуи црн дроб (џигер)
  • 1 кг свински бел дроб
  • по потреба свинска марамица
  • зачини сол, бибер, мешан сув зачин и по желба малку масло

Подготовка

Рецепт кој е лесен за подготовка, едноставен, но многу вкусен.

Дробовите исецкајте ги на коцки. Големината на парчињата е по желба. Секое парченце виткајте го како пакетче во марамица и редете ги во тава за печење. Додадете ги зачините и маслото.
Печете ги во загреана рерна околу еден час да зарумени марамицата.
Толку.
Реков дека е едноставно :)

Мерките се произволни, јасно е дека може да се прилагодуват на потребите.