Испечати

Сникерс браунис

Сникерс браунис

Состојки

  • за браунис
  • 150гр маргарин или путер
  • 200гр млечно чоколадо
  • 1 шола шеќер
  • 2 јајца
  • пола шола какао
  • пола шола брашно
  • 3 лажици путер од кикиритки
  • малку сол
  • 1 ванила
  • за ганаш
  • 200мл слатка павлака
  • 200гр чоколадо
  • плус
  • 200гр кикиритки
  • 1 шола карамел

Подготовка

Никогаш доста од сникерс рецепти, а овој е еден од моите омилени.
Се матат со маталка јајцата со шеќерот. На страна се топат на пареа путерот со чоколадото и малку подизладени се додаваат во изматените јајца со шеќерот и ванилата. На крај се додава брашното измешано со какаото и малку сол.
Се става во намрсено коцка тавче и се печи во загреана рерна на 165 степени 20мин. Не смее да се препече!
Откако ќе се испече одозгора се ставаат кикириките, па карамелот и на крај ганашот.
Се остава да се стегне 2 часа.
Ганаш
Се става слатката павлака на оган да се стопли, а на страна чоколадото се сецка на ситни парчиња и се прелива со врелата слатката павлака. Нека постои 5мин, а потоа се меша