Испечати

Руска супа од кисела зелка

Руска супа од кисела зелка

Состојки

  • 1 кг телешко месо
  • 500 гр кисела зелка
  • 3 компир
  • 2 главици кромид
  • 2 морков
  • 2 домати
  • пола китка магдонос
  • по вкус ловоров лист, бибер во зрно и сол

Подготовка

1. Месото се вари околу еден саат заедно со неколку ливчиња лаворов лист и црн пипер во зрно.
2. Потоа се додаваат сецканата кисела зелка и сецканите на коцки компири и домати. Сето тоа заедно се вари околу 20тина минути.
3. Ренданиот морков и сецканиот кромид заедно се пржат и се додаваат во супата. И така се вари уште 10тина минути.
4. На крај се додава ситно сецканиот мадонос.