Полнети урми со крем сирење
Состојки
- 15 урми со семка
- За полнење
- 100 гр крем сирење или маскарпоне
- 50 гр шеќер во прав
- 1/4 лажиче цимет
- неколку капки арома од рум или ванила
- За декорација
- по потреба јатки од ореви, бадеми, лешници, фстаци и сл.
Подготовка
Брз, едноставен и вкусен десерт!
Урмите засечете ги на половина и извадете ги семките. Малку раширете ги но внимавајте да не ги преполовите, да останат цели.
Во чинија со лажица измешајте ги да се изедначат сирењето со шеќерот во прав, циметот и румот.
Ставете ги во готварски шприц и наполнете ги урмите.
Одозгора ставете јатки од сувото овошје кое ќе го изберите.
Пред да ги послужите најдобро е да ги оставите во фрижидер околу 2 часа да се спојат вкусовите.