Испечати

Видео рецепт: Енергетски бомбици

Видео рецепт: Енергетски бомбици

Состојки

 • За ПРВИТЕ ќе ви треба:
 • 60 гр. непечени бадеми
 • 25 гр. индиски ореви
 • 125 гр. дехидрирани урми
 • сок од една лимета
 • малку сол
 • кокос за валкање
 • За ВТОРИТЕ ќе ви треба:
 • 100 гр. урми
 • 1 лажица чиа семе
 • 80 гр. мед
 • 60 гр. овесни снегулки
 • 60 гр. сушено манго
 • 60 гр. темно чоколадо
 • малку сол
 • За ТРЕТИТЕ ќе ви треба:
 • 100 гр. суви сливи
 • 50 гр. урми
 • 60 гр. овесни снегулки
 • 50 гр. суви кајсии
 • какао за валкање

Фичо ќе ни покаже колку лесно може да направиме брз и здрав десерт. Ќе ни даде различни идеи за енергетски бомбици!

Подготовка

Чекор 1: За првите бомбици сите состојки ставете ги во Нутрибулетот и блендирајте додека смесата не се изедначи. Направете мали топчиња и валкајте ги во кокос.

Чекор 2: За вторите бомбици сите состојки блендирајте го во Нутрибулетот додека смесата не се изедначи. Овие бомбици не мора да ги валкате.

Чекор 3: За третите бомбици сите состојки изблендирајте ги во Нутрибулетот додека смесата не се изедначи. Направете мали топчиња и валкајте ги во какао.

Чекор 4: Сервирајте!

СОВЕТ: Овие мерки и состојки се само предлог. Направете комбинација по ваш вкус, или од состојки кои ги имате во моментот!