Испечати

Крофни од лиснато тесто

Крофни од лиснато тесто

Состојки

  • 500 гр. лиснато тесто
  • 50 г. шеќер во прав
  • 100 г. млечно чоколадо

Подготовка

Од готовото лиснато тесто се вадат кругови кои се пржат во врело масло се додека поруменат и од двете страни, потоа се вадат во чинија со салфетки, кои што ќе го впијаат вишокот масло.
Готовите крофни се посипуваат со шеќерот во прав и му се додава претходно растопеното чоколадо.
Еден брз и лесен рецепт за малку поразлични крофни или лесен начин да се направи Кронутс.