Летна туна салата
Состојки
- 1 конзерва туна (околу 300 гр)
- 5-6 листови марула
- 1 домат (поголем)
- 1 краставица
- 100 гр обарен грашок
- 100 гр обарен морков исечкан на коцки
- 100 гр обарена пченка
- 100 гр црни маслинки
- 100 гр кашкавал рендан
- 1 лажиче сол
- 3-4 лажици маслиново масло
- 3-4 лажици балсамико
Подготовка
1. Марулата се дроби поситно и се става на дното на чинијата
2. Врз марулата се става туната и целиот останат зеленчук исечкан на коцки, како и обарениот грашок, пченка и морков.
3. Се додаваат маслинките, сол, маслото и балсамикот
4. Најозгора се ренда кашкавалот