Испечати

Овошен десерт

Овошен десерт

Состојки

  • 2 кајсии
  • 10-15 јагодки
  • 5-6 цреши
  • 1 пудинг од јагодки
  • 500 гр млеко
  • 3-4 бисквити

Подготовка

Пудингот сварете го со млекото според упатството на кесичката.
Во долниот дел на чашата ставете бисквити, врз нив јагоди, кајсии, цреши и ставете го пудингот.
После пак редете овошје и пудинг.
Овошјето може да биде по желба.
Украсете со бисквити.