Испечати

Полнети пиперки со урда во рерна

Полнети пиперки со урда во рерна

Состојки

  • 8 пиперки
  • 2 јајца
  • 500гр урда солена

Подготовка

Пиперките се мијат се острануват дршката и семето.
Во една вангла се матат јајцата, се додава урдата и се мешат двете смеси. Со лажицка се полнат пиперките и се затварат со корка од лебот. Во тавичката ставаме зејтин ги брцаме пиперките во зејтинот од двете страни и се печат во рерна .