Торта мачмалоу
Состојки
- глазура глазура :
- 1 ванилин шекер
- 5 лажици шекер
- 4 белки
- фил: фил:
- 1-2 лажици какао
- 1 пециво
- 1 чаша брашно
- 1 чаша млеко
- 1 чаша шекер
- 4 жолчки
- 100гр чоколада за готвење
- 1-2 лажици масло
Подготовка
Од наведените состојки го правиме пандишпанот и го печеме во загреана рерна, околу 20-на минути. Во меѓувреме правиме цврст шлаг од белките и шеќерот, и откако ќе се испече тортата ја вадиме и го ставаме шлагот од белки па ја враќаме во рерна уште десетина минути, потоа ја вадиме и ја преливаме со растопената чоколада. Ја оставаме некое време да се олади.