Испечати

Торта мачмалоу

Торта мачмалоу

Состојки

  • глазура глазура :
  • 1 ванилин шекер
  • 5 лажици шекер
  • 4 белки
  • фил: фил:
  • 1-2 лажици какао
  • 1 пециво
  • 1 чаша брашно
  • 1 чаша млеко
  • 1 чаша шекер
  • 4 жолчки
  • 100гр чоколада за готвење
  • 1-2 лажици масло

Подготовка

Од наведените состојки го правиме пандишпанот и го печеме во загреана рерна, околу 20-на минути. Во меѓувреме правиме цврст шлаг од белките и шеќерот, и откако ќе се испече тортата ја вадиме и го ставаме шлагот од белки па ја враќаме во рерна уште десетина минути, потоа ја вадиме и ја преливаме со растопената чоколада. Ја оставаме некое време да се олади.