Пралини со црвено овошје
Состојки
- 150 гр смрзнато (микс) зрнесто црвено овошје (малини, рибизли, вишни, јагоди)
- 130 гр шеќер
- 1 лажиче арома ванила
- 1 лажиче густин
- 100 мл слатка павлака
- за чоколадирање
- 300 гр бело чоколадо
- 3 лажици масло
Подготовка
Ставете го овошјето со шеќерот во огноотпорен сад да врие 2-3 мин.
Густинот растворете го со малку вода и додадете го во садот.
Мешајте додека се згусти смесата.
Додадете ја слатката павлака и мешајте на рингла додека се добие густина на не многу цврст пудинг.
Оставете го на страна малку да подолади, а за тоа време чоколадирајте ги силиконските калапчиња со растопеното бело чоколадо и маслото барем 2 пати.
Наполнете ги калапите и затворете со стопеното чоколадо одозгора.