Торта со готов пандишпан
Состојки
- 3 пудинга од чоколадо
- 1 литар млеко
- 500 гр маргарин
- 200 гр шеќер во прав
- 100 гр чоколадо за готвење
- 100 гр сув ананас
- 50 гр чоколадни трошки
- 3 пандишпана (400 гр)
Подготовка
Г о подготвуваме филот со тоа што млекото го ставме во тенџере на оган, но претходно 16 лажици млеко ги ставаме во сад и 12 лажици шеќер и ги додаваме пакетчињата пудинг. Сето тоа добро промешано го додаваме во зовриеното млеко и постојано мешаме уште 3-4 мин. Пудингот го тргаме од оган и оставаме убаво да се олади.
Во меѓувреме со миксер го матиме маргаринот и го додаваме шеќерот во прав и претходно стопеното чоколадо. Кога сето тоа убаво ќе се соедни смесата ја додаваме во изладениот пудинг и го додаваме сувиот ананас и промешуваме. Секој пандишпан поединечно го премачкуваме со филот и украсуваме со чоколадни трошки