Кифлички со сирење

Состојки
- За тестото
 - 850 гр брашно
 - 1 квасец
 - 300 мл млеко
 - 1 лажиче шеќер
 - 1 лажиче сол
 - 4-5 лажици масло за јадење
 - 150 мл јогурт или кисело млеко
 - 2 белки
 - За фил
 - 100 гр сирење (овчко)
 - 100 гр фета сирење (несолено) или некој намаз
 - 2-3 лажици маргарин
 - 1 јајце
 - Останато потребно
 - 2 жолчки
 - 1 лажица масло за јадење
 - 3-4 лажици сусам
 - малку маргарин ( за врз кифлите)
 
Подготовка
1. Квасецот се става во малку топло млеко, со шеќерот и 1 лажиче брашно и се остава да стаса (надојде)
 2. Белките, јогуртот, млекото, маслото за јадење и квасецот се матат со вилушка и се додава брашното, се замеува и се остава околу 40 мин на топло место да се удвостручи тестото покриено со најлон и крпа
 3. Потоа се размесува тестото уште еднаш и веднаш се сука кора голема околу 50-60 см и од неа се сечат 24 триаголници
 4. На секој од нив се става по малку од филот (кој е претходно подготвен - изматено јајце со маргаринот и во него издробено сирењето)
 5. При секое филување, малку со раце ги развлекуваме триаголниците да бидат уште малку потенки, се виткаат ролатчиња и се редат во тава за печење
 6. Се оставаат да отстојат околу 20-30 мин ,
 7. Се премачкуваат со изматените жолчки со маслото за јадење, се посипува со сусам и на секоја кифличка се става по мало парче маргарин
 7. Се печат на 180 С во загреана рерна околу 20 мин.