Испечати

Видео рецепт: Домашен „Киндер“ колач

Видео рецепт: Домашен „Киндер“ колач

Состојки

  • За БИСКВИТОТ ќе ви треба:
  • 4 јајца
  • 200 гр. шеќер
  • 40 гр. пудинг од чоколадо (1 пакување)
  • 4 лажици масло
  • 65 гр. брашно
  • 2 лажички прашок за печиво
  • 2 лажици какао
  • За КРЕМОТ ќе ви треба:
  • 350 мл. слатка павлака
  • 1 лажица мед
  • 1 ванилин шеќер
  • 170 гр. кондензирано млеко
  • За ГЛАЗУРА ќе ви треба:
  • 100 гр. чоколадо за готвење
  • 50 гр. маргарин
  • 2 лажици шеќер во прав

Фичо ќе ни ја покаже неговата верзија на домашен „Киндер“ колач, со чоколадно тесто и млечен крем.

Подготовка

Чекор 1: Жолчките изматете ги со шеќерот и пудингот. Откако убаво ќе се соединат, додадете го маслото. На страна измешајте го просеаното брашно, прашокот за пециво и какаото и додадете ги во изматената смеса. Додадете ги и изматените белки и мешајте да добиете еднолична смеса. Печете на 180 степени, 20 минути.

Чекор 2: Слатката павлака изматете ја. Многу е важно да ја матите додека е ладна бидејќи така добива подобра структура и подобро се мати. Додадете го медот и ванилиниот шеќер. Откако ќе се зацврсне павлаката, додадете го кондензираното млеко и матете ги заедно додека не добиете цврст крем. Изматениот крем ставете го во фрижидер.

Чекор 3: На пареа ставете го чоколадото за готвење да се растопи заедно со маргаринот и шеќерот.

Чекор 4: Испечениот бисквит исечете го на две кори, филувајте го со кремот и прелејте го со глазурата. Оставете го во фрижидер да се олади и сервирајте коцки.

СОВЕТ: Во кремот може да додадете и една кесичка желатин растопен во малку млака вода,за да добиете цврсти и правилни парчиња колачи .