Испечати

Евтина и вкусна обланда

Евтина и вкусна обланда

Состојки

  • 1 лист обланда
  • 3-5 лажици мармалад од смокви

Подготовка

Ми остана еден лист обланда па го искористив на следниот начин.
Листот обланда се замотува во влажна крпа за да омекне.
Откако ќе омекне, се мачка мармалад од смокви, а може било каков мармалад да се употреби и се мота во ролат.
Лесно, брзо, а многу вкусно.