Испечати

Посни панцероти во тава

Посни панцероти во тава

Состојки

  • Тесто
  • 135гр. брашно
  • 1/4 лажичка сол
  • прстофат шеќер
  • прстофат свеж квасец
  • по потреба топла вода
  • За полнење
  • 15-тина свежи шампињони
  • 4 шери домати
  • по потреба оригано

Подготовка

Од состојките за тесто замесете средно меко нелепливо тесто и оставете го да стаса.

Стасантото тесто поделете го на 2 дела.
Од секој дел расукајте мала кора.
На едната половина ставете половина од претходно спржените печурки, сецкани шери домати и оригано.
Преклопете( јас користев калап за панцероти) и убаво затворете ги краевите.

Во тава на оган ставете малку масло да се загрее.
Додајте ги панцеротите и пржете ги на тивок оган од двете страни.

Дозава е мала, ја правев само за мене и излегуваат 2 панцероти.
Ако некој посака да ги прави нека си ја зголеми дозата.