Испечати

Домашен мулти сок

Домашен мулти сок

Состојки

  • 1кг јаболка
  • 500гр моркови
  • 2 портокали
  • 2 лимони(сок од лимоните)
  • 2 парчиња манго

Подготовка

Се лупат јаболката, се чистат морковите и се ставаат да се варат. Откако ќе се сварат се блендираат заедно со мангото, портокалите со се лушпа. Блендираната каша се врака во тенџерето со вода. Се додава уште вода да дојде околу 4 литри. Се додава шеќер по вкус, 1-2 лимонтуси и сок од 2 лимони. Се процедува низ газа, се остава да се излади и може да се пие.