Диво месо со праз
Состојки
- 1кг. месо од дива свиња
- маринада
- 200мл. црно вино
- 800мл. вода
- 2 моркова
- 2 кромитки
- малку бибер,ловоров лист,магдонос,мешан зачин,рузмарин
- 4 страка праз
- 2 лажици маст
Подготовка
Месото ситно го сецкаме, дваесет и четири часа го оставаме во маринада.
Маринада:
-Во водата го сипуваме виното, биберот, ловоровите листови, рузмарин, кромид, морков и магданосот.
-Местото го динстаме наредниот ден околу три часа на тивко. Морковот и кромидот ги пасираме и ги враќаме во месото. Пред крај и откако ќе ја изгуби течноста ставаме една голема лажица свинска маст и сецканиот праз.Празот и месото ги пропржуваме околу десет минути на тивок огин.
Добар апетит!!!